Beschrijving

Sint-Bavostraat nr. 1. Dorpswoning. Drie huizen worden volgens kadaster opgericht in 1905 in opdracht van winkelier Jan De Decker. (nrs. 1, 3, 5) Het oostelijke huis (nr. 1) vermoedelijk gebruikt als winkelruimte, cf. bewaarde winkelpuien. Thans ingericht als gemeentelijke kinderopvang "Tanneke". Latere aanbouw aan zuidwestzijde waarin scoutslokalen zijn ingebracht. Dubbe

Sint-Bavostraat 1 (Tielt)
Dorpswoning volgens kadaster opgericht in 1905 in opdracht van winkelier Jan De Decker. Vermoedelijk gebruikt als winkelruimte, zie bewaarde winkelpuien. Latere aanbouw aan zuidwestzijde. Lijstgevel met licht vooruitspringend middenrisaliet en hoekpenanten, natuurstenen plint, vernieuwde kroonlijst. Authentiek bewaard schrijnwerk en rijkelijk uitgewerkte houten winkelpuien met profilering.