Kapel Heilige Antonius van Padua

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Oostrozebekestraat z.nr. Kapel H. Antonius van Padua. Opgericht in 1903 in opdracht van Karel Sabbe. Bevindt zich aan de grens met Dentergem, op de hoek van het straatdeel richting kerk enerzijds en richting Oostrozebeke anderzijds. Neogotische kapel in rode baksteen met zadeldak bedekt met zwarte kunstleien. Onder de dakrand bevindt zich een tandenlijst, de driezijdige ap

Oostrozebekestraat (Dentergem)
Opgericht in 1903 in opdracht van Karel Sabbe. Bevindt zich aan de grens met Dentergem, op de hoek van het straatdeel richting kerk enerzijds en richting Oostrozebeke anderzijds. Neogotische kapel in rode baksteen met zadeldak bedekt met zwarte kunstleien. Onder de dakrand bevindt zich een tandlijst, de driezijdige apsis is afgewerkt met een boogfries. In beide zijgevels spitsboogvensters met roeden en gezandstraald glas. Op de nok een ijzeren kruis.

Wordt opgevolgd door