Huis Goethals-Alleman

Geografisch pakket Eeklo

Het huis Goethals-Alleman is met inbegrip van de aanhorigheden beschermd als monument.

Waarden

Woonhuis met aanhorigheden is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : Goed voorbeeld van een bakstenen woonhuis opgericht in 1886 in neogotische stijl. Interessant als het enig bewaard voorbeeld van neogotische woningbouw in Eeklo, vermoedelijk gebouwd naar ontwerp van architect Frans Van Wassenhove in opdracht van stadsarchitect Vincent Reychler met behouden binnenindeling en bescheiden stoffering in eclectische stijl.

Molenstraat 52 (Eeklo)
De woning in neogotische stijl werd gebouwd in 1886 in opdracht van aannemer en stadsarchitect Vincent Reychler (1830-1897) en zijn echtgenote Angelique De Keyser (1835-1921). Een gevelsteen in de trapgevel toont de emblemen van de bouwkunde en vermeldt het bouwjaar Anno 1886.