Hoekhuis in neorococostijl

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 76. Zeer ruim hoekhuis van twee bouwl. in neorococostijl, uit XIX B. Bepleisterde en geschilderde gevels met aan de voorkant zeventien trav. De vooruitspringende partij van elf trav., die op de begane grond versierd is met imitatiebanden waarvan de vensteromlijstingen voorzien zijn van een sleutel, vertoont een risaliet van vijf trav., bekroond met een driehoekig fronton, dat op zijn

Hoekcomplex

Onderbergen 86 (Gent)
Ruim hoekhuis van twee bouwlagen in neorococostijl uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde gevels met vooraan zeventien traveeën. De voorgevel is uitgebreid met twee huizen, namelijk een classicistisch huis volgens bouwaanvraag van 1779 van twee traveeën en drie bouwlagen en een drie bouwlagen hoge bepleisterde lijstgevel van drie traveeën met dezelfde bouwlaag hoogte. Zijgevel in de Zandpoortstraat van vijf traveeën. Bijbouw van twee en halve bouwlaag in een gelijkaardige stijl met zeven traveeën.

Wordt opgevolgd door

Hoekcomplex