Parochiekerk Sint-Petrus en Paulus: toren, koor en transept

Gemeente Maldegem
Straat Middelburgse Kerkstraat
Locatie Middelburgse Kerkstraat zonder nummer (Maldegem)

Parochiekerk Sint-Petrus en Paulus

Middelburgse Kerkstraat zonder nummer, Maldegem (Oost-Vlaanderen)

De parochiekerk Sint-Petrus en Paulus in gotische en neogotische stijl wordt omgeven door een ommuurd kerkhof.

Beschrijving

De bescherming omvat de oude delen van de parochiekerk Sint-Petrus en Paulus, meer bepaald de toren, het koor en de kruisbeuk. In 2004 werd de bescherming uitgebreid tot de volledige kerk met het kerkhof met hek en muren. De kerk is bovendien gelegen in de beschermde archeologische zone van het kasteel en dorpskern van Middelburg.

Waarden

De toren, het koor en de kruisbeuk van de Heilige Petrus-en-Pauluskerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu kunsthistorische waarde:

in casu oudheidkundige waarde: