Herenhuis: gevels en daken

Gemeente Aalst
Straat Majoor Charles Claserstraat
Locatie Majoor Charles Claserstraat 15 (Aalst)

Herenhuis

Majoor Charles Claserstraat 15, Aalst (Oost-Vlaanderen)

Herenwoning van drie bouwlagen van vier traveeën onder zadeldak; provinciale Louis-Philippestijl van het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint met getoogde keldervensters.

De bescherming omvat de gevels en daken van het herenhuis.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: "omwille van de historische waarde als voorbeeld van een herenhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw, opgevat in zogenaamde Louis-Philippestijl."

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, DO000729, Aalst: huis, Majoor Claeserstraat 15 (VAN DEN BOSSCHE H., 1984).

Waarden

De woning (gevels en daken) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: