Parochiekerk Sint-Barbara: orgel

Gemeente Maldegem
Straat Marktstraat
Locatie Marktstraat 36 (Maldegem)

Parochiekerk Sint-Barbara

Marktstraat 36, Maldegem (Oost-Vlaanderen)

De huidige plattegrond van de Sint-Barbarakerk ontvouwt een driebeukige hallenkerk met kruisingstoren, drie gelijke beuken van vier traveeën, transept met uitspringende armen met rechte sluiting, koor van twee traveeën met apsis met vijfzijdige sluiting.

Beschrijving

De bescherming omvat het orgel van de parochiekerk Sint-Barbara. De kerk werd in zijn geheel als monument beschermd in 1991, het voormalige kerkhof in 2004. De Sint-Barbarakerk met omgeving is sinds 1981 als dorpsgezicht beschermd.

Waarden

Het orgel in de Sint-Barbarakerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: