Schuttershof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalig "Schuttershof" van de Sint-Sebastiaansgilde, een schuttervereniging waarvan het oudste gekende reglement dateert van 1482. Het gildehuis werd gebouwd door de vereniging, vermoedelijk in de loop van de tweede helft van de 17de eeuw.

Schuttershof

Kloosterstraat 7 (Assenede)
Voormalig Schuttershof van de Sint-Sebastiaansgilde, een schuttersvereniging waarvan het oudste gekende reglement dateert van 1482. Het gildehuis werd gebouwd door de vereniging, vermoedelijk in de loop van de tweede helft van de 17de eeuw. Bakstenen gebouw op gepikte plint met verspringende volumes van heden twee en acht traveeën en één en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldaken afgewerkt met zijtrapgevels, in kern vermoedelijk opklimmend tot de tweede helft van de 17de eeuw.