Afspanning en herberg Het Gulden Hoofd

Gemeente Dendermonde
Deelgemeente Dendermonde
Straat Grote Markt, Guldenhoofdstraat
Locatie Grote Markt 20, Guldenhoofdstraat 1 (Dendermonde)

Grote Markt 20, Guldenhoofdstraat 1, Dendermonde (Oost-Vlaanderen)

Voormalige afspanning en herberg "Het Gulden Hoofd" met doorgang naar de Guldenhoofdstraat, thans aan de Grote Markt ingericht als café "Barleys" en aan de Guldenhoofdstraat als "Paddy’s Irish Pub".

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de afspanning en herberg Het Gulden Hoofd met inbegrip van de overbouwde doorgang naar de Guldenhoofdstraat en aanpalend deurtravee.

Waarden

De woning met inbegrip van de overbouwde doorgang naar de Guldenhoofdstraat en aanpalend deurtravee is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in de 17de eeuw in zijn huidig aspect verbouwd, met even oude achterbouw, opgetrokken in bak- en zandsteen, met barokke klokgevel uit 1660 en een korfbogig afgedekte toegang naar een reeds in 1611 aangelegde steeg.