De Konijnenpijp, pleinbeluik

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Zogenaamd "De Konijnenpijp", opgericht door herbergier Van Der Snickt. Pleinbeluik op vrij onregelmatige plattegrond, met in het midden van het pleintje vierkante of achthoekige gebouwtjes onder plat dak met dubbele toegang voor sanitaire voorzieningen en twee pompen; sporen van geometrisch aangelegde beplantingen; daterend van 1860.

Pleinbeluik De Konijnenpijp

Goudensterstraat 43, 47-49, 53, 57-61, 65-69, 73, 77, 81, 85-99, 103-109 (Gent)
Beluik, zogenaamd De Konijnenpijp, opgericht door herbergier Van Der Snickt. Pleinbeluik op vrij onregelmatige plattegrond, daterend van 1860. Eenvoudig bakstenen complex met veertig huisjes van twee bouwlagen onder zadeldaken. Tegenover toegang houten muurkapelletje in classicerende stijl met Onze-Lieve-Vrouwebeeld met Kind, aangebracht na de cholera-epidemie van 1866.

Wordt opgevolgd door