Brouwerswoning en brouwerij

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Midden 19de-eeuws voorkomen en 20ste-eeuwse interieuraanpassingen, voormalig woonhuis van de brouwersfamilie D'Hollander. Op het primitief kadasterplan (1816) werd al een volume weergegeven op deze plaats, in 1889 volgens kadastergegevens een weinig gewijzigd, en in 1896 in drie gesplitst.

Sint-Ursmarusstraat 68 (Dendermonde)
Herenhuis met midden 19de-eeuws voorkomen en 20ste-eeuwse interieuraanpassingen, voormalig woonhuis van de brouwersfamilie D'Hollander. Woonhuis met dubbelhuisopstand, bestaande uit vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. In 1939 werd een nieuw brouwerijgebouw opgericht, samen met een stookruimte en een 25 meter hoge schoorsteen. Brouwerij ingeplant aan de straat en rechts palend aan het brouwershuis. Leegstaand fabrieksgebouw van drie traveeën en vier bouwlagen onder platte bedaking.

Wordt opgevolgd door