Watermolen Terkleppe of Kleppemolen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Vroegere maalderij met rechts aanpalend molenaarshuis. Electrisch aangedreven maalderij in werking tot circa 1975. Samen met loodrecht achter aansluitende vroegere bedrijfgebouwen van bijhorend hoevetje voornamelijk in de jaren 1980 ingrijpend aangepast tot huidige vrij riante landelijke woning.

Watermolen Terkleppe

Terkleppe 10 (Brakel)
Vroegere maalderij met rechts aanpalend molenaarswoning. Elektrisch aangedreven maalderij in werking tot circa 1975. Samen met loodrecht achter aansluitende vroegere bedrijfsgebouwen van bijhorend hoevetje, voornamelijk in de jaren 1980 ingrijpend aangepast tot huidige vrij riante landelijke woning. In de ruime bijhorende tuin naast de Kleppebeek, werd één van de twee vroegere spaarvijvers opnieuw aangelegd.

Wordt opgevolgd door