Brouwershuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalig brouwershuis van brouwerij Prosper Burm, thans woonhuis horende bij "Drink Market bieruitzetterij Bontinck" ingeplant tegenover de Sint-Ludgerusdries. In kern teruggaand op een minstens tot het derde kwart van de 18de eeuw opklimmende voormalige hoeve en kleinschalige brouwerijsite met losse bestanddelen toebehorende aan de familie De Bock.

Brouwerswoning

Elststraat 33 (Zele)
Brouwerswoning, in kern teruggaand op een minstens tot het derde kwart van de 18de eeuw opklimmende voormalige hoeve en kleinschalige brouwerijsite. Aan de straat gelegen brouwershuis van vijf traveeën + één poorttravee onder schilddak uit de tweede helft van de 19de eeuw met aanvankelijk één bouwlaag en vergroot in 1883. Resterende oude brouwerijgebouwen achter het woonhuis rondom de binnentuin ingeplant.

Wordt opgevolgd door

Brouwerswoning