Kasteel Silford, Carelshof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Huidig kasteel volgens kadastergegevens gebouwd in 1911. Oorspronkelijk gelegen midden een uitgestrekt en omwille van zijn aanleg vermaard park. Kasteel met twee bouwlagen opgetrokken van heden geschilderde bak- en natuursteen in neo-Lodewijk XVI-stijl, naar verluidt naar ontwerp van architect O. Van de Voorde.

Kasteel Silford met park

Gustaaf Carelshof 35, 35A-C (Gent)
Huidig kasteel gebouwd in 1911, oorspronkelijk gelegen midden een uitgestrekt en omwille van zijn aanleg vermaard park. Kasteel met twee bouwlagen opgetrokken van heden geschilderde bak- en natuursteen in neo-Lodewijk XVI-stijl, naar verluidt naar ontwerp van architect O. Van de Voorde. Hoofdgebouw met rechthoekige plattegrond onder mansardedak met links en rechts aanbouwsel van twee verdiepingen onder plat dak.

Wordt opgevolgd door