Schouwburg

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige schouwburg, thans Openbare Bibliotheek. Aanvraag voor het bouwen van een schouwburg met herberg en woning ingediend door Leon De Lille op 4.10.1937 Oorspronkelijke plannen van architect Robert Hebb van Sint-Niklaas, zie gevelsteen in voorgevel met opschrift "Rob. Hebb Arch. '37", doch verplicht opgelegde voorgevel in "traditionele stijl" door de gemeente naar ontwerp van de Gentse architect Henri Vaerewijck-Suys.

Schouwburg

Schouwburgplaats 3-5 (Maldegem)
Aanvraag voor het bouwen van een schouwburg met herberg en woning ingediend op 4.10.1937. Oorspronkelijke plannen van architect Robert Hebb van Sint-Niklaas, doch verplicht opgelegde voorgevel in traditionele stijl door de gemeente naar ontwerp van de Gentse architect Henri Vaerwyck-Suys.

Wordt opgevolgd door

Schouwburg