Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 287. Dubbelhuis met zes trav. en drie bouwl., resulterend van een verbouwing van twee diephuizen met ieder twee bouwl. en drie trav. en onder een steil schilddak (Vlaamse pannen) welke aan de straatzijde haaks met elkaar verbonden zijn. Verscheidene bouwelementen wijzen er op dat deze in XIX B aangepaste woning minstens opklimt tot XVII: gedeeltelijk onderkelderd door een ruimte met

Lange Violettestraat 293, 293A (Gent)
Dubbelhuis met zes traveeën en drie bouwlagen, resulterend van een verbouwing in de tweede helft van de 19de eeuw van twee diephuizen onder een steil schilddak, minstens opklimmend tot de 17de eeuw. Voorgevel opgevat als een bepleisterde lijstgevel. Verankerde en geschilderde bakstenen rechter zijgevel. Verankerde en bepleisterde achtergevel: lijstgevel met dubbelhuisopstand van zes traveeën en drie bouwlagen.

Wordt opgevolgd door