Oorlogsgedenkteken van de 10de wijk

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Dit gedenkteken werd opgericht door buurtbewoners van de dekenij en de wijkafdeling van de NSB 10de wijk, ook Bloemekenswijk genoemd. Het is een vrij grote constructie van Belgische blauwe hardsteen en brons, geplaatst tegen de muur van de zogenaamde 'Filature du Rabot'.

Frans van Ryhovelaan (Gent)
Dit gedenkteken werd opgericht door buurtbewoners van de dekenij en de wijkafdeling van de NSB 10de wijk, ook Bloemekenswijk genoemd, en was oorspronkelijk geplaatst tegen een muur van de Filature du Rabot, nadien verplaatst. Het gedenkteken werd aanvankelijk opgericht ter ere van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar werd later aangepast om ook de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te gedenken. De respectievelijke inhuldigingen vonden plaats op 14 november 1920 en 6 juli 1947.

Wordt opgevolgd door