Hoekhuis met apotheek

Geografisch pakket Gent

Dit hoekhuis met apotheek is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de architectuurhistorische en folkloristische waarde van het pand als volgt werd gemotiveerd: "als 19de-eeuws burgerhuis met versierde en witbepleisterde lijstgevel en typische houten 19de-eeuwse apotheekpui met bewaard apotheekmeubilair."

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, beschermingsdossier DO000657, Oudburg 25 (ex 23): huis, advies KCML (1981).

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:

volkskundige waarde

Oudburg 25, Zwaanstraat 1, 1A-B (Gent)
Hoekhuis van drie travee en drie bouwlagen, afgedekt met schilddak, uit tweede helft 19de eeuw. Typisch houten 19de-eeuwse apotheekpui en bewaard apotheekmeubilair. Blinde zijgevel in de Zwaanstraat en aanbouw ernaast met lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen.