Oorlogsgedenkteken van de 6e wijk

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Rondom het toegangspoortje naar de tuin van nummer 25 bevindt zich een monument dat aanvankelijk werd opgericht ter ere van de gesneuvelden van Eerste Wereldoorlog en later werd uitgebreid met een deel voor Tweede Wereldoorlog (ingehuldigd op 12 september 1954). De buurtbewoners van de dekenij en de wijkafdeling van de Nationale Strijdersbond (NSB) financierden het.

Emilius Seghersplein 24-25 (Gent)
Rondom het toegangspoortje naar een tuin bevindt zich een monument dat aanvankelijk werd opgericht ter ere van de gesneuvelden van Eerste Wereldoorlog en later werd uitgebreid met een deel voor Tweede Wereldoorlog. De buurtbewoners van de dekenij en de wijkafdeling van de Nationale Strijdersbond financierden het. Men herdenkt de gesneuvelden uit de Gentse 6de wijk, zowel soldaten, opgeëisten, politieke gevangenen, burgerlijke slachtoffers, vermisten als gefusilleerden.

Wordt opgevolgd door