Directeurswoning

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige directeurswoning, later portierswoning van het in 1887 naast de spoorweg opgerichte bedrijf "La Société d'Heygere et Cie" een katoenweverij en ververij, in 1889 omgevormd tot "N.V. d'Heygere en Cie".

Directeurswoning

Hoekje 1-3, Kapellestraat 3, 3A (Lievegem)
Voormalige directeurswoning, later portierswoning van het in 1887 naast de spoorweg opgerichte bedrijf "La Société d'Heygere et Cie", een katoenweverij en ververij. Na de afsplitsing van C. d'Heygere met een eigen textielfabriek, ontstaan van de "Société Anonyme de Waerschoot" zogenaamd "S.A.W.". Achterin gelegen alleenstaand burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Rechts aanleunend monumentale ingangspoort van het fabrieksterrein. Achterin gelegen vroegere ververij en weverij nu opslagplaats voor oude metalen.

Wordt opgevolgd door

Directeurswoning