Pastorie

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

Locatie

Provincie Oost-Vlaanderen
Gemeente Zwalm
Deelgemeente Munkzwalm
Straat Noordlaan
Locatie Noordlaan 11 (Zwalm)

Administratieve gegevens

Andere nummers

Is de (gedeeltelijke) vaststelling van

Pastorie Sint-Mattheusparochie

Noordlaan 11, Zwalm (Oost-Vlaanderen)

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 18de eeuw, gelegen in hellende tuin met moestuin afgescheiden door een gewitte bakstenen muur met steunberen.

Is de omvattende vaststelling van

Buxusstruik met vier stammetjes

Noordlaan 11 (Zwalm)

De aanplantingen in de pastorietuin dateren uit een aanlegfase uit de tweede helft van de 19de eeuw. De hellende tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De vierstammige buxusstruik is er één van.

Drie opgaande Hollandse lindes in pastorietuin

Noordlaan 11 (Zwalm)

De aanplantingen in de pastorietuin dateren uit een aanlegfase uit de tweede helft van de 19de eeuw. De hellende tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De drie opgaande lindes horen er bij.

Op enen stam gezette taxus

Noordlaan 11 (Zwalm)

De aanplantingen in de pastorietuin dateren uit een aanlegfase uit de tweede helft van de 19de eeuw. De hellende tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De op stam gezette taxus is er één van.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Gelegen in hellende tuin ten noorden van de Zwalm, lager gelegen moestuin afgescheiden van siertuin door een gewitte bakstenen muur met steunberen.

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.