Pastorie

Beschrijving

Gelegen in hellende tuin ten noorden van de Zwalm, lager gelegen moestuin afgescheiden van siertuin door een gewitte bakstenen muur met steunberen.

Pastorie Sint-Mattheusparochie

Noordlaan 11 (Zwalm)
Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 18de eeuw, gelegen in hellende tuin met moestuin afgescheiden door een gewitte bakstenen muur met steunberen.

Buxusstruik met vier stammetjes

De aanplantingen in de pastorietuin dateren uit een aanlegfase uit de tweede helft van de 19de eeuw. De hellende tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De vierstammige buxusstruik is er één van.

Drie opgaande Hollandse lindes in pastorietuin

De aanplantingen in de pastorietuin dateren uit een aanlegfase uit de tweede helft van de 19de eeuw. De hellende tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De drie opgaande lindes horen er bij.

Op enen stam gezette taxus

De aanplantingen in de pastorietuin dateren uit een aanlegfase uit de tweede helft van de 19de eeuw. De hellende tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De op stam gezette taxus is er één van.