Goed ten Bosschen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Foncier van de heerlijkheid van Bossengoede bestaand uit lenen van het Land van de Woestijne. Reeds vroeg vermeld als een "behuisde hofstede, rondom bewald, komende met een dreef tot op de straat"; minstens opklimmend tot de 15de eeuw. Sedert 1765 bewoont de familie Blomme de hoeve. Ongeveer de helft van de walgrachten werd in de jaren 1960 gedempt.

Goed ten Bosschen

Oostmolenstraat 146 (Aalter)
Hoeve minstens opklimmend tot de 15de eeuw. Ten noorden, boerenwoning van één bouwlaag onder zadeldak. Ten oosten, dwarsschuur van tien traveeën met verankerde witgekalkte gevels onder zadeldak met ongeveer centraal de rechthoekige inrijpoort. Ten westen, witgekalkt bakhuis met manke puntgevel. Ongeveer de helft van de walgrachten werd in de jaren 1960 gedempt.

Wordt opgevolgd door

Goed ten Bosschen