Parochiekerk Sint-Stephanus

Gemeente Merelbeke
Deelgemeente Melsen
Straat Melsenstraat
Locatie Melsenstraat 8 (Merelbeke)

Melsenstraat 8, Merelbeke (Oost-Vlaanderen)

Naar het oosten georiënteerde eenbeukige kruiskerk met vierkante westtoren, rechthoekig koor en sacristie in de zuidelijke kooroksel. De kerk vertoont nog delen van romaans metselwerk en wordt omringend door een kerkhof, voorzien van een ijzeren toegangshek.

Beschrijving

De bescherming als monument van de toren en de kruisbeuk van de parochiekerk Sint-Stephanus werd op 5 januari 1973 uitgebreid tot de gehele kerk.

Waarden

De rangschikking als monument, omvattende de toren en de kruisbeuk van de Sint-Stephanuskerk, te Melsen, wordt uitgebreid tot het ganse gebouw omwille van het algemeen belang.