Herenhuis met ateliers en voortuin

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 9-11. Achterin gelegen woonhuis met ateliers en voortuin, in 1901 gebouwd door aannemer Ch. Van Driessche op de gedempte Houtlei. Eclectisch huis met vnl. neotraditionele inslag, met twee bouwl. opgetrokken uit natuursteen onder leien bedaking. Brede uitspringende l. trav. uitgewerkt als toren met drie bouwl. onder een schilddak met insnoering en ijzeren nokbekroning. De twee r. trav

Eclectisch burgerhuis van 1901

Jan Breydelstraat 9 (Gent)
Achterin gelegen woonhuis met ateliers en voortuin, in 1901 gebouwd door aannemer Ch. Van Driessche op de gedempte Houtlei. Eclectisch huis met voornamelijk neotraditionele inslag, met twee bouwlagen opgetrokken uit natuursteen onder leien bedaking. Brede uitspringende linker travee uitgewerkt als toren met drie bouwlagen onder een schilddak, en de twee rechter traveeën, in de vorm van een risaliet bekroond met trapgevel. Links aanleunende steekboogpoort onder een trapgeveltje.

Wordt opgevolgd door