Classicistisch burgerhuis

Gemeente Oudenaarde
Deelgemeente Ename
Straat Abdijstraat
Locatie Abdijstraat 33 (Oudenaarde)

Abdijstraat 33, Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)

Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), uit de tweede helft van de 19de eeuw, met oudere kern minstens uit laat-18de eeuw.

Dit classicistisch burgerhuis is beschermd als monument.

Waarden

De woning gelegen Abdijstraat 33 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als 19de-eeuws tweelaags woonhuis onder pannenzadeldak, met rotscement bezette gevel, in pleisterwerk geprofileerde raamomlijstingen, deur met onderverdeeld bovenlicht en arduinen omlijsting in classicistische stijl, vensters met buitenluiken en met rolluikkasten.