Gereconstrueerde gevel van 1653

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Gereconstrueerde gevel van 1653, door de Vrienden van Oud Gent hier herbouwd in 1960 (gevelsteen), doch afkomstig van het E. Anseeleplein. Zandstenen voorgevel met trapgevel, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Registerindeling door middel van waterlijsten ter hoogte van de onder- en bovendorpels van de kruiskozijnen.

Stadswoning

Jan Breydelstraat 30 (Gent)
Gereconstrueerde gevel van 1653, door de Vrienden van Oud Gent hier herbouwd in 1960, doch afkomstig van het Edward Anseeleplein. Zandstenen voorgevel met trapgevel, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Oorspronkelijke achtergevel van 1660-1661, uitziend op de Lieve, hersteld in 1958. Trapgevel van drie traveeën met drie bouwlagen waaronder zichtbare kelderverdieping, opgetrokken uit bak- en zandsteen.

Wordt opgevolgd door

Stadswoning