Gemeente Oudenaarde
Deelgemeente Ename
Straat Abdijstraat
Locatie Abdijstraat 38 (Oudenaarde)

Abdijstraat 38, Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)

Dubbelhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag, onder zadeldak (leien, nok parallel aan de straat), uit de eerste helft van de 19de eeuw.

Beschrijving

Deze dorpswoning is beschermd als monument. De bescherming omvat enkel het woonhuis, niet de aanbouwen (schuren en stallen).

Waarden

De woning gelegen Abdijstraat 38 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als vroeg 19de-eeuws woonhuis van een gelijkvloers met mezzanine-verdieping, gekenmerkt door rondbogig gevormde en lunettevensters, gevelpilasters, cordonlijst en in ronde medaillons geplaatste koppen.