Gist- en Spiritusfabrieken Bruggeman

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

"Gist- en Spiritusfabrieken Bruggeman". Complex in Nieuwe Zakelijkheid gebouwd door architect J. Lippens (Gent) en onderneming Carnier (Brussel) (cf. gevelsteen) in 1941, uitgebreid in 1946.

Langerbruggekaai 37 (Gent)
Complex in Nieuwe Zakelijkheid gebouwd door architect J. Lippens en onderneming Carnier. Het complex omvat verschillende grote, losstaande gebouwen: rechts van de ingang de conciërgewoning met refter en garage, tegenover de ingang en verder achterin gelegen het fabrieksgebouw met burelen en graanalcoholstokerij, tenslotte links, aan de straatzijde gelegen de gistfabriek met laboratoria. De eerste twee gebouwen dateren van 1941, het laatste van 1946. Kubistische vormgeving met verspringende volumes en sterk asymmetrische opbouw; platte daken.

Wordt opgevolgd door