Watermolen IJsmolen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige watermolen, zogenaamd "IJsmolen" en "IJsere molen", gelegen op het kruispunt met IJsmolenstraat en Ruddersveld aan de voet van de Muziekberg, aan het begin van de Molenbeek, die gevoed wordt door drie bronnen. Vermeld in 1459 in de regesten van Sint-Hermes en in kaart gebracht in het landboek van 1684. De molen werd in 1931 afgebroken. Thans semi-gesloten hoeve met verharde binnenplaats en ijzeren inrijhek.

IJsmolen

Kanarieberg 1 (Ronse)
Voormalige watermolen, gelegen op het kruispunt met IJsmolenstraat en Ruddersveld aan de voet van de Muziekberg, aan het begin van de Molenbeek, die gevoed wordt door drie bronnen. Vermeld in 1459 in de regesten van Sint-Hermes en in kaart gebracht in het landboek van 1684. De molen werd in 1931 afgebroken. Heden semigesloten hoeve met verharde binnenplaats en ijzeren inrijhek.

Wordt opgevolgd door

IJsmolen