Atelierwoning Spies

Deelgemeente Deurne
Straat Boekenberglei
Locatie Boekenberglei 265 (Antwerpen)

Woning Spies

Boekenberglei 265, Antwerpen (Antwerpen)

Sterk opengewerkte burgerwoning met artiestenstudio in nieuwe zakelijkheid, in 1935 gebouwd voor het echtpaar Spies naar een ontwerp van architect Eduard Van Steenbergen die ook instond voor de inrichting van de keuken en de meubilering van de woonkamer. Aan de oorspronkelijk slechts twee bouwlagen tellende woning werd in 1967 een verdieping toegevoegd naar een ontwerp van de Deurnese architect Lode Wouters.

Beschrijving

Sterk opengewerkt enkelhuis in nieuwe zakelijkheid, van 1935 naar ontwerp van Eduard Van Steenbergen, in 1967 naar ontwerp van Lode Wouters met één bouwlaag verhoogd.