Refugiehuis abdij van Averbode: zuidvleugel

Zuidvleugel refugiehuis abdij van Averbode
definitieve wijzigingsbesluiten: 19-12-2014  ID: 5637

Waarden

De zuidvleugel van het voormalig refugiehuis van Averbode is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: als 16de-eeuws gebouw (1598) met laat 18de en 19de-eeuwse gevelordonnantie.

Refugiehuis van de abdij van Averbode

Clockemstraat 5, 5A, Ursulinenstraat 7 (Sint-Truiden)
Thans klooster der zusters ursulinen.Het refugiehuis vormt in zijn huidige toestand een vierkant complex, met centrale binnenkoer. Eind 19de, begin 20ste eeuw werden de overige gebouwen toegevoegd aan de Sluisbergstraat en een gedeelte der Ursulinenstraat.