Jeneverstokerij Van Waeyenbergh

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Jeneverstokerij (vierde kwart van de 19de eeuw ?), waarbij vroeger eveneens een melkerij, een maalderij en hoeve behoorden. Nadat de technische installatie tijdens de eerste wereldoorlog ontmanteld werd, thans enkel nog als hoeve (gesloten grondplan) uitgebaat.

Opaaigem 23 (Erpe-Mere)
Jeneverstokerij, waarschijnlijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw, waarbij vroeger eveneens een melkerij, een maalderij en hoeve behoorden. Bakstenen constructies onder zadeldaken, welke talloze transformaties ondergingen zodat de vroegere verschillende industriële functies niet meer af te leiden zijn. Industriële schoorsteen, nu volledig ingebouwd, doch vroeger waarschijnlijk aangebouwd. Schuur links van toegangspoort in gevel gedateerd: 1888.

Wordt opgevolgd door