Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Herenhuis Hof ten Damme

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

ID
88383
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/88383

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Gerestaureerde herenwoning uit de tweede helft van de 18de eeuw, op de plaats van het fort van Kallo uit de 14de eeuw. Ontpleisterde voorgevel van vijf traveeën één bouwlaag + deurtravee, afgedekt door een zadeldak met dakkapel boven de tweede travee.Aanduiding van

Is de vaststelling van

Herenhuis Hof ten Damme met tuin

Hoog-Kallostraat 4 (Beveren)
Gerestaureerde herenwoning uit de tweede helft van de 18de eeuw, op de plaats van het fort van Kallo uit de 14de eeuw. Ontpleisterde voorgevel van vijf traveeën en één bouwlaag + deurtravee, afgedekt door een zadeldak met dakkapel boven de tweede travee. Tuin in landschappelijke stijl met vijver.

Is de omvattende vaststelling van

Eikbladige haagbeuk bij Hof ten Damme

Hoog-Kallostraat 4 (Beveren)
In het openbaar park gerelateerd aan het historische Hof ten Damme staat een zeldzame Carpinus betulus ‘Quercifolia’. Dit is een haagbeuk met een blad dat lijkt op dat van een eik. Het is een opgaande parkboom met een zware stamomtrek van 328 cm. De tuinaanleg dateert van het eerste kwart van de 19de eeuw en deze bijzondere haagbeuk is nog een relict uit deze plantcampagne.


Japanse notenboom bij Hof ten Damme

Hoog-Kallostraat 4 (Beveren)
In het private park horende bij het historische Hof ten Damme staat een zeldzame Japanse notenboom. Het is een opgaande parkboom met een zware stamomtrek van 405 cm. De tuinaanleg dateert van het eerste kwart van de 19de eeuw en deze bijzondere boom is nog een relict uit deze plantcampagne.


Opgaande iep bij Hof ten Damme

Hoog-Kallostraat 4 (Beveren)
In het openbaar park gerelateerd aan het historische Hof ten Damme staat een zeldzame Ulmus glabra. Dit is een ruwe iep als opgaande parkboom met een zware stamomtrek van 378 cm. De tuinaanleg dateert van het eerste kwart van de 19de eeuw en deze bijzondere boom is nog een relict uit deze plantcampagne.