Pastorie met ommuurde tuin

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige pastorie van de parochie Sint-Jan-Onthoofding, met omringende tuin ingeplant op een perceel tegenover de parochiekerk aan de bocht die het tracé van de steenweg Wetteren-Dendermonde maakt vooraleer het dorpsplein van Schellebelle te oversnijden.

Pastorie Sint-Jans-Onthoofdingparochie met tuin

Dorp 19 (Wichelen)
Pastorie in neoclassicistische stijl naar ontwerp uit 1856 van architect D. Raes, met omringende tuin. De pastorietuin werd vermoedelijk in het derde kwart van de 19de eeuw aangelegd in gebruikelijke landschappelijke aanleg en wordt omsloten door een bakstenen omheiningsmuur. De toegang van de tuin bevindt zich in de as van de pastorie en wordt afgesloten door een smeedijzeren hek tussen twee hoge vierkante hekpijlers van bakstenen met dekplaat.

Wordt opgevolgd door