Burgerhuis met lijstgevel

Gemeente Aalst
Deelgemeente Aalst
Straat Keizersplein
Locatie Keizersplein 14 (Aalst)

Keizersplein 14, Aalst (Oost-Vlaanderen)

Dit enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak dateert uit het tweede decennium van de 19de eeuw.

Beschrijving

De bescherming omvat het burgerhuis met lijstgevel dat dateert uit het tweede decennium van de 19de eeuw.

Keizersplein 14 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

van een woning van het tweede decennium van de 19de eeuw, met gecementeerde horizontaal belijnde lijstgevel met gemarkeerde poortrisaliet met onversierde hoekpijlers en kussenvormige imtatiebanden en diefijzers vóór de vensters van gelijkvloers, met bij de verdieping vensters omlijst door vlakke pilasters met composietkapitelen en latei met rozet tussen liggende palmetten, de gevel beëindigd door een met houten gootklossen geritmeerde tandlijst boven een geprofileerd cordon.