Huis Toussyns

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Zogenaamd "Huis Toussyns". L-vormig herenhuis met hardstenen gevels; in 1781 in de Korte Ridderstraat gebouwd en bij het verdwijnen van deze straat overgebracht naar de Baudelostraat in 1907. Lijstgevels van twee traveeën, twee bouwlagen en een mansardedak (leien) met vier dakkapellen.

Huis Toussyns

Baudelostraat 36 (Gent)
L-vormig herenhuis met hardstenen gevels; in 1781 in de Korte Ridderstraat gebouwd en bij het verdwijnen van deze straat overgebracht naar de Baudelostraat in 1907. Lijstgevels van twee traveeën, twee bouwlagen en een mansardedak met vier dakkapellen. Rijker uitgewerkte straatgevel met benadrukte bovenverdieping gemarkeerd door vlakke pilasters met Ionische kapitelen. Aanleunende portiek met rondboogvormige inrijpoort. De bijbouw, haaks op de eerste vleugel, heeft één travee van vier bouwlagen met een plat dak.

Wordt opgevolgd door

Huis Toussyns