Brandweerkazerne met officierswoningen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot 29-03-2019

Straat Paleisstraat, Bestormingstraat
Locatie Bestormingstraat 11, Bestormingstraat 9, Paleisstraat 122, Paleisstraat 126 (Antwerpen)

Paleisstraat 122, 126, Bestormingstraat 9-11, Antwerpen (Antwerpen)

Voormalige brandweerkazerne opgericht in 1908-11 naar ontwerp van 1907 van J. Van Asperen in samenwerking met A. Van Mechelen en E. Van Averbeke, laatstgenoemde was verantwoordelijk voor de tekeningen van de gevels met decoratieve details typerend voor zijn architectuur.

Beschrijving

Voormalige brandweerkazerne opgericht in 1908-11 naar ontwerp van 1907 van J. Van Asperen in samenwerking met A. Van Mechelen(?) en E. Van Averbeke, laatst genoemde was verantwoordelijk voor de tekeningen van de gevels met decoratieve details typerend voor zijn architectuur.