't Hof te Baaigem

't Hof te Baaigem

Baaigemstraat 317 (Gavere)
Oudste en belangrijkste nederzetting van Baaigem, vermoedelijk opgericht samen met de ertegenover gelegen kerk als curtis of pachthoeve met grote tiendenschuur. Heden gesloten hoevecomplex met gebouwen gegroepeerd rondom een rechthoekig gekasseid binnenerf met mestvaalt. Huidig woonhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak tussen zijaandaken: voorheen jaarankers 1645 in rechter zijpuntgevel.

Hulsthaag bij Hof te Baaigem

Baaigemstraat 317, Prinsenmolenstraat zonder nummer (Gavere)
Een hulsthaag van circa 170 meter lang als afsluiting op de noordoost- en noorwestgrens van het erf. De haag, in oorsprong een scheerhaag, was op het moment van de inventarisatie hoog opgeschoten.