Teksten van Woning In 't Haasken

Woning In't Haasken_versie 2_20151201 ()

De woning In 't Haasken is beschermd als monument.

Woning Het Haasken versie 1 11092013 ()

De woning is een enkelhuis van vier bouwlagen met trapgevel uitlopend op een driehoekig fronton, gedateerd 1673. Het heeft een bakstenen gevel met natuurstenen speklagen. De eerste en tweede verdieping zijn opengewerkt door telkens drie stenen kruisvensters met natuurstenen omlijsting. De derde verdieping heeft twee kleine vensters en één groter venster met decoratieve omlijsting in natuursteen, waarboven een oculus en sieranker prijken. De gelijkvloers is opengewerkt met twee vensters en een rechthoekige deur. Boven het middenvenster is een gesculpteerd naambord aangebracht.

De woning is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische in casu archeologische waarde