Gemeentehuis van Tielen

Gemeente Kasterlee
Straat Tielendorp
Locatie Tielendorp 1 (Kasterlee)

Gemeentehuis van Tielen en dorpsplein

Tielendorp 1, Kasterlee (Antwerpen)

Voormalig gemeentehuis, gelegen ten noorden van de kerk en opgericht in 1876 naar ontwerp van provinciaal architect P.J. Taeymans.

Gekandelaarde linde als vredesboom Tielen

Tielendorp zonder nummer (Kasterlee)

De vredesboom is geplant in 1919 na de Eerste Wereldoorlog. Het gaat om een gekandelaarde Hollandse linde op het gekasseide voorplein bij het gemeentehuis.

Twee dorpslinden bij gemeentehuis Tielen

Tielendorp (Kasterlee)

Twee dorpslinden flankeren het gemeentehuis aan weerszijden. Het zijn twee opgaande zomerlinden die geplant zijn in de periode 1880-1890, na de realisatie van het gemeentehuis in 1876. Samen met het gemeentehuis vormen ze een beeldbepalend geheel op het dorpsplein van Tielen.