Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteel Ortegat

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

ID
89125
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/89125

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Het kasteeldomein Ortegat omvat een buitenplaats in neoclassicistische stijl met empire-elementen met bijhorend park in landschappelijke stijl uit de eerste decennia van de 19de eeuw. Het landhuis is één van de weinige gekende en bewaarde realisaties uit het architecturale oeuvre van architect Jean-Baptiste Dubois.Aanduiding van

Is de vaststelling van

Kasteeldomein Ortegat

Belselestraat 2 (Waasmunster)
Het kasteeldomein Ortegat omvat een buitenplaats in neoclassicistische stijl met empire-elementen met bijhorend park in landschappelijke stijl uit de eerste decennia van de 19de eeuw. Het landhuis is één van de weinige gekende en bewaarde realisaties uit het architecturale oeuvre van architect Jean-Baptiste Dubois.

Is de omvattende vaststelling van

Boswachterswoning van kasteel Ortegat

Bulk 10 (Waasmunster)
Voormalig boswachtershuis van kasteel Ortegat. Voorheen twee woningen, later samengevoegd tot één. Als aanvankelijke aanhorigheid van het kasteel ingeplant op een perceel palend aan de westelijke begrenzing van het kasteelpark.


Solitaire bruine beuk in kasteeldomein Ortegat

Belselestraat 2 (Waasmunster)
De solitaire bruine beuk bevindt zich op het kasteeldomein Ortegat, op de hoek van de Belselestraat en de Hoogstraat ten noorden van het centrum van Waasmunster. De boom maakte deel uit van de site van de abdij Roosenberg, die in 1797 werd afgebroken. Het kasteeldomein waar hij toe behoort dateert van circa 1814.