Traditioneel hoekhuis

Straat Lievestraat
Locatie Lievestraat 2 (Gent)

Lievestraat 2, Gent (Oost-Vlaanderen)

Fraai traditioneel onderkelderd hoekhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (leipannen), opgetrokken uit bak- en zandsteen in de 17de eeuw (?). Grondig gerestaureerd met vernieuwd materiaal onder meer Euvillesteen.

Het traditioneel hoekhuis is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: “Het huis is beschermd als monument omwille van de architectuurhistorische waarde als ruimte burgerwoning uit de late 15de-vroege 16de eeuw met ten dele laatgotische ten dele Louis XIV, XV en XVI-interieurs en een getuige van nagotiek bij vroeg 17de-eeuwse keldergewelven.”

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, beschermingsdossier DO000629, Huis Lievestraat 2 (S.N., 1981).

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: