Traditioneel hoekhuis

Hoekhuis

Het traditioneel hoekhuis is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: “Het huis is beschermd als monument omwille van de architectuurhistorische waarde als ruimte burgerwoning uit de late 15de-vroege 16de eeuw met ten dele laatgotische ten dele Louis XIV, XV en XVI-interieurs en een getuige van nagotiek bij vroeg 17de-eeuwse keldergewelven.”

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, beschermingsdossier DO000629, Huis Lievestraat 2 (S.N., 1981).

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:

Lievestraat 2 (Gent)
Traditioneel onderkelderd hoekhuis van twee bouwlagen onder zadeldak, opgetrokken uit bak- en zandsteen, vermoedelijk in de 17de eeuw. Aan de straatkant twee verankerde trapgevels, afgelijnd door hoekblokken, van twee en drie traveeën. Zijgevel aan de Lieve van drie en een halve travee en twee bouwlagen, en na een gevelknik drie traveeën en drie bouwlagen met 16de-eeuwse kern, uitgebreid met een traditionele lijstgevel van twee traveeën en drie bouwlagen.