Melkerij Het Fortje

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige melkerij, gebouwd in opdracht van Th. Thienpont in 1895. De gebouwen werden in 1925 in opdracht van T. Liefmans verbouwd tot twee handelshuizen (nummers 89 en 91) van drie bouwlagen en woonhuizen van twee bouwlagen, alle voorzien van lijstgevels en afgedekt met zadeldaken (pannen, nok parallel met de straat).

Melkerij Het Fortje

Bergstraat 89-97 (Oudenaarde)
Melkerij, gebouwd in opdracht van Th. Thienpont in 1895. De gebouwen werden in 1925 in opdracht van T. Liefmans verbouwd tot twee handelshuizen, nummers 89 en 93, van drie bouwlagen en woonhuizen van twee bouwlagen, alle voorzien van lijstgevels en afgedekt met zadeldaken. Nummers 95-97. Hoeve met losse bestanddelen en gekasseid erf. IJzeren inrijhek naar achterin gelegen gekasseid boerenerf en verscheidene zeer ruime bakstenen stallen of melkerij van twee bouwlagen.

Wordt opgevolgd door

Melkerij Het Fortje