Architectenwoning Louis Minard

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalig "Huis Minard", sinds 1902 "Vrijmetselaarstempel". Herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen met zadeldak (pannen), gebouwd naar ontwerp van de bouwheer, architect Louis Minard, rond 1846.

Grote Huidevettershoek 8 (Gent)
Voormalig Huis Minard, sinds 1902 Vrijmetselaarstempel. Herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen met zadeldak, gebouwd naar ontwerp van de bouwheer, architect Louis Minard, rond 1846. Voorgevel opgevat als een bepleisterde en beschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand. Uitgewerkt interieur op de gelijkvloerse verdieping naar ontwerp van Minard in neogotische en neoromaanse stijl. Achterbouw uitziend op de Korianderstraat, gebouwd in opdracht van de "Société civile - La Liberté" als "temple maçonique", met een gesloten bakstenen gevel gebouwd in 1902 naar ontwerp van Ferdinand Dierkens.

Wordt opgevolgd door