Zondagsschool

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige zondagsschool, thans Parochiale Kring. De eerste voorgaande zondagsschool van Overmere werd in 1842 gebouwd langsheen de Kerkstraat, tegen de noordzijde van de oude, anders georiënteerde parochiekerk van Overmere en was van daaruit bereikbaar evenals van de Kerkstraat.

Zondagsschool

Kerkstraat 2 (Berlare)
In oktober 1913 vatte de kerkfabriek het plan op om de zondagsschool te vervangen. Dit gebeurde onder meer met steun van het gemeentebestuur en brouwer A. Steeman. De bouw moest met hergebruik van afbraakmateriaal gerealiseerd worden in 1914. Parochiale kring in neostijl, op rechthoekige plattegrond met één bouwlaag onder zadeldak, opgetrokken in baksteenmetselwerk in combinatie met kalkzandsteen voor lijsten, platte banden en vensterverdelingen.

Wordt opgevolgd door

Zondagsschool