Omwalde hoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Omgrachte hoeve met losse bestanddelen

Sint-Livinuspolder 4 (Sint-Laureins)
De hoeve is opvallend ingeplant in het landschap, wordt omgeven door populieren en is toegankelijk via een gekasseide populierendreef. De oude hoeve is een representatief voorbeeld van een met zorg bewaarde hoeve met losse bestanddelen gelegen in een gedeeltelijk bewaarde omgrachting. Aangezien het gebied ingedijkt werd in 1652 is een datering in de tweede helft van de 17de eeuw mogelijk. Indrukwekkende schuur, kenmerkend voor de grote schuren in het Meetjesland en het krekengebied, met paardenstallen en wagenhuis. Verder nog varkensstallen, reeds opgetekend op een pré-primitief kadastraal verzamelplan van 1821, en bakhuis.

Wordt opgevolgd door