Parochiekerk Sint-Martinus

Gemeente Berlare
Straat Dorp
Locatie Dorp zonder nummer (Berlare)

Parochiekerk Sint-Martinus met kerkhof

Dorp zonder nummer, Berlare (Oost-Vlaanderen)

De Sint-Martinuskerk, gelegen op een middeleeuwse kerksite, getuigt nog steeds van de drie bouwfasen uit haar bouwgeschiedenis; de 15de-eeuwse westelijke travee met westtoren, de middenbeuk uit het eerste kwart van de 18de eeuw en de neogotische uitbreiding van het schip naar ontwerp van architect Henri Valcke.

Oorlogsmonument

Oorlogsmonument voor de gesneuvelden, de opgeëisten en de burgerlijke slachtoffers van de gemeente Berlare tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en als aandenken voor de 63 Belgische soldaten gesneuveld tijdens de "Slag te Berlare" van 4-8 oktober 1914.