Straat Lange Noordstraat
Locatie Lange Noordstraat 38 (Antwerpen)

Appartementsgebouw met kantoor in art-decostijl

Lange Noordstraat 38, Antwerpen (Antwerpen)

Appartementscomplex in art-decostijl, naar een ontwerp door de architect Fernand De Ruddere uit 1927, uitgevoerd in 1928. Het geheel bestaat uit twee volumes die haaks op elkaar aansluiten, met het hoofdgebouw in de Hoornstraat en de annex in de Lange Noordstraat.

Beschrijving

Appartementscomplex in art-decostijl, naar een ontwerp door de architect Fernand De Ruddere uit 1927, uitgevoerd in 1928. Opdrachtgever was de weduwe Melanie Louise Celestina Goossens-de Badts. Het geheel bestaat uit twee volumes die haaks op elkaar aansluiten, met het hoofdgebouw in de Hoornstraat en de annex in de Lange Noordstraat.