Hoeve Goed te Gampelaere of Gampelaerehoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Van het oude Goed te Gampelaere, voormalige zetel van de heerlijkheid Gampelaere, bleef een brede buitenwal van de oorspronkelijke site met walgracht met dubbel grachtensysteem en motte bewaard. Ze wijst op het belang van de hoeve en is de enige verwijzing van de vroegere belangrijkheid van de site.

Hoeve Goed te Gampelaere

Gampelaeredreef 27-29 (Deinze)
Van het oude Goed te Gampelaere, voormalige zetel van de heerlijkheid Gampelaere, bleef een brede buitenwal van de oorspronkelijke site met walgracht met dubbel grachtensysteem en motte bewaard. Hoeve met vernieuwde gebouwen die bereikbaar zijn via een toegangshek tussen gewitte pijlers. De hoeve met losse bestanddelen bestaat uit een boerenwoning aan de oostzijde uit het eind 19de eeuw en een ruime bakstenen schuur en stallen aan de noordzijde, vergroot circa 1920.

Wordt opgevolgd door