Woning van der Vaeren en tuin

Gemeente Herent
Straat Acacialaan
Locatie Acacialaan 52 (Herent)

Woning van der Vaeren

Acacialaan 52, Herent (Vlaams-Brabant)

Gebouwd in de periode 1959-1961, ontworpen door architect Dupuis in samenwerking met Albert Bontridder. De woning van der Vaeren strekt zich uit op een ruim perceel, met een onbeperkt uitzicht op de wijde omgeving van Leuven.

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de woning van der Vaeren en de tuin, gebouwd in de periode 1959-1961, naar ontwerp van architect Dupuis in samenwerking met Albert Bontridder.

Waarden

De woning van der Vaeren en tuin zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

als één van de hoogtepunten uit het architecturale oeuvre van Jacques Dupuis en als belangrijk voorbeeld van jonge bouwkunst en met name van residentiële architectuur uit de periode 1945-1970 in Vlaanderen.